MENY

Nyheter

Nyhetsbrev 2019-39 (Louise Nya 1/10 Truck Däck)
Nya 1/10 Monster- & Stadium Truck Däck!
Vi har fått hem Louise nya däck med bead-lock system samt MFT teknik för 1/10 Stadium Truckar och 1/10 Monster Truckar - tex Rustler, Rustler 4x4, Stampede & Stampede 4x4 mfl.

 
Bead-Lock System
Med bead-lock menas att däcket kläms/låses fast på fälgen med en fälgring som skruvas fast med, i detta fall, 10st M3 skruvar på varje sida. Det innebär att det går att ta isär däcket samt att det inte finns någon limfog som kan släppa.


3.2" Stora Fälgar & Däck
Notera att Bead-Lock fälgarna är "over-sized" och 3.2" i diameter (vanliga 1/10 truckfälgar är 2.8") med 12mm sexkant. Detta innebär även att ytterdiametern på däcken är större än vanligt, dvs tänk på att kontrollera drevningen så att inte motor och fartreglage blir överbelastat. Även styrservot kan behöva att uppgraderas av samma anledning (större däck = mer fäste = tyngre styrning).


MFT (Micro Fiber Tech)
Louise har tidigare introducerat deras MFT teknologi på bland annat deras X-Maxx däck och den innebär i korthet att den så kallade "ballongeffekten" minimeras genom att de har en ingjuten korda. Detta inträffar oftast på högprestanda truckar (stora och breda däck) där pereferihastigheten och mjukheten på däcksgummit kan göra att däcket expanerar rejält vilket resulterar i att trucken blir svårare att kontrollera i hög fart samt i värsta fall kan däcket "explodera" eller spricka.


Mjukt Gummi
Till skillnad mot de flesta av våra andra 2.8" Truck däck (som har ett sportgummi) har dessa nya däck även ett mjukare greppigare gummi för ännu bättre fäste!
1/10 Monster Truck Däck
    1/10 Stadium Truck Däck
      Minicars Hobby Distribution AB
      Annelundsgatan 17C
      749 40 Enköping
      E-mail: info@minicars.se
      Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar.
       
      2019-06-14 @ 12:00:00
      Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
      Namn:
      E-postadress (publiceras ej):
      URL/bloggadress:
      Ange koden pZEPYN:
      Kommentarer:
      Fortsätt »
      ARTIKEL 1 1.1  | Visa alla