MENY

Nyheter

Kära återförsäljare,
Äntligen känns det som att man kan blicka bortom Corona, nedstängningar och begränsningar. Inget ont som inte för något gott med sig, hobbybranschen har nu ett otroligt starkt år i ryggen och vi kan konstatera att vi trots de utmaningar som vi ställts inför med kapacitetsbrist både hos tillverkare och på flyg- och båtleveranser så har vi lyckats hålla en acceptabel nivå produkter på lager. Det kan alltid bli bättre givetvis, men det hade kunnat vara bra mycket värre också.
 
En effekt av den turbulens som uppstått på världsmarknaden till följd av pandemin är rusande priser på råvaror, sannolikt till följd av alla de stödpaket som de flesta stater sjösatt. Positivt så klart med en glödhet ekonomi men redan nu börjar man se baksmällan från kalaset. Det är en utbredd komponentbrist till följd av kapacitetsbrist. Fraktkostnader är avsevärt mycket dyrare idag än för ett år sedan. Vår kostnad för att frakta en 20 fot container har under det senaste året ökat med 500%. Seagull och Blackhorse drabbas hårt och direkt, istället för 5% påslag för frakt är det nu 35%. Den ökade kostnaden gör att vi är tvungna att justera vissa priser, vi kommer fortfarande inte ta ut den hela kostnaden, utan hoppas att fraktpriserna sjunker under hösten. Vi har redan i flera omgångar haft prisökningar från flera leverantörer och måste tyvärr nu avisera ytterligare flera prisökningar inom kort.
 
Vi hoppas såklart att läget normaliseras så snabbt som möjligt men tyvärr behöver vi vara beredda på att det kommer vara en större fluktuering på priser den närmaste tiden vilket tyvärr skapar en del extra arbete både för er och för oss.
 


2021-09-30 @ 14:28:49
Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden ff3T27:
Kommentarer:
Fortsätt »
ARTIKEL 1 AV 1.1  | Visa alla